Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna www.kuchniapalucka.fora.pl
Forum regionalne kulinarno - informacyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pigwówka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia / Moje przepisy autorskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuchniapalucka
Administrator



Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pałuki

PostWysłany: Sob 20:32, 11 Paź 2014    Temat postu: Pigwówka

Pigwówka moja
1 kg wyczyszczonego z nasion i albedo oraz poszatkowanego owocu pigwowca
1 kg cukru
1 laska wanilii
1 litr wódki
½ litra spirytusu
½ litra wody
2 słoiki 3 litrowe
Wykonanie:
Owoce wkładam do słoja i przesypuje cukrem i dodaje wanilie na 1 tydzień, potem zlewam sok do jednego słoika i dodaje spirytus , w drugim owoc zalewam wódką, też na tydzień. Po tym czasie zlewam wódkę a owoc zalewam wodą na tydzień . Wódkę dodaje do soku ze spirytusem. Po tygodniu dodaje zlaną wódę z owocu do słoika z nalewką całość dobrze wymieszam i zostawiam zamknięte na parę… miesięcy… z reguły degustuje w święta wielkanocne.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Kuchnia / Moje przepisy autorskie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin