|
www.kuchniapalucka.fora.pl Forum regionalne kulinarno - informacyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuchniapalucka
Administrator
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Pałuki
|
Wysłany: Pon 11:36, 13 Paź 2014 Temat postu: Zupa śledziowa po Pałucku |
|
|
Zupa śledziowa po Pałucku
Składniki :
2 śledzie z beczki ok. 1 kg (solone z głową ),
½ litra śmietany gęstej słodkiej 18 %,
½ litra mleka,
5 dużych ziemniaków,
1 -2 łyżek octu 10% lub soku z cytryny,
Pieprz , cukier, cebula
Wykonanie:
Śledzie solone wyfiletować wymoczyć aby nie były słone, śmietanę rozrobić mlekiem dodać cukier, ocet ,pieprz i pokrojoną cebulkę w kosteczkę odstawić na godzinkę. Po godzinie dodać śledzie i odstawić na 30 minut. Ugotować ziemniaki utłuc je z masłem i ciepłe podawać do śledzia.
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez kuchniapalucka dnia Pią 16:30, 06 Lut 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|