Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna www.kuchniapalucka.fora.pl
Forum regionalne kulinarno - informacyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przetwórstwo mleczarskie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Biblioteka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kuchniapalucka
Administrator



Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 132
Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pałuki

PostWysłany: Pon 11:32, 10 Sie 2015    Temat postu: Przetwórstwo mleczarskie

Książki w mojej kolekcji.

1 ,,Zastosowanie nizyny w serowarstwie'' - E.Lipińska, A.W.Godkow - 1972 r.
2 ,,Zbiór resortowych norm jakościowych''- C.Z.P. Mleczarskiego - 1957 r.
3 ,,Zbiór instrukcji technologicznych'' - Związek spółdzielni mleczarskich - 1959 r.
4 ,,Mleczarstwo'' - T.Obrusiewicz - cz 1 - 1972 r.
5 ,,Mleczarstwo'' - T.Obrusiewicz - cz 2 - 1973 r
6 ,,Technologia mleczarstwa'' - T.Obrusiewicz - cz 1 - 1973 r.
7 ,,Technologia mleczarstwa'' - T.Obrusiewicz - cz 2 - 1967 r.
8 ,,Chemia i higiena mleka'' - E.Pijanowski - 1948 r.
9 ,,Sery, masło, jogurt, kefir''- L. Hanreich, E.Zeltner - 2009 r.
10,,Mleko i przetwory mleczarskie - zbiór norm zakładowych'' - Instytut mleczarstwa - 1993 r
11 ,,Sery twarde'' - J.Wangin - 1975 r.
12 ,,Wyrób serów podpuszczkowych dojrzewających'' - Jan Wangin - 1989 r
13 ,,Dzieje mleczarstwa'' - J.Kaczmarek - 1995 r
14 ,,Mleko i przetwory mleczarskie'' - wyciagi z norm - 1968 r.
15 ,,Masło, ser, jogurt -domowy wyrób'' - Dobra kuchnia - 2012 r.
16 ,,Przerób mleka odtłuszczonego, maślanki i serwatki'' - K.Adamiak, S. Szumski - 1955 r.
17 ,,Sery'' - Z.Żeromski - 1979 r.
18 ,,Zarys chemi i technologi mleczarstwa - cz 1'' - E. Pijanowski - 1971 r
19 ,,Zarys chemi i technologi mleczarstwa - cz 2'' - E. Pijanowski - 1974 r
20 ,,Zarys chemi i technologi mleczarstwa - cz 3''- E. Pijanowski , J.Gaweł - 1985 r
21 ,,Podstawy produkcji mleka spożywczego i jego przetworów''- Praca zbiorowa - 1982 r
22 ,,Chemia i higiena mleka'' - E. Pijanowski - 1948 r
23 ,,Wytwarzamy ekologiczny ser w domu'' - Z. Przybylak - 2010 r
24 ,,Domowe jogurty,twarożki, sery'' - Cosima Bellarsen Quirini - 2011 r
25 ,,Instrukcje technologiczne do produkcji artykułów mleczarskich'' wyd 2 - Praca zbiorowa - 1992 r
26 ,,Wyrób serów'' - Jerzy Pomian - lata 30 - te - wydawnictwo Bluszcz
27 ,,Produkcja napojów mlecznych'' - Z.Urbański - BMM - 1966 r.
28 ,,Produkcja serów miękkich'' - K.Adamiak, J.Wangin - BMM - 1972 r.
29 ,,Produkcja serów twardych'' - Mieczysław Łukaszewicz - BMM - 1966 r
30 ,,Produkcja mleka spożywczego'' Anna Dłużewska - BMM - 1976 r
31 ,,Produkcja twarogów i serów twarogowych'' - Zofia Popiel - BMM - 1966 r
32 ,,Produkcja serów topionych'' - Krzysztof Łukaszczyk - BMM - 1982 r
33 ,,Sfermentowane napoje mleczne'' - R. Smetański - 1948 r

Biblioteki cyfrowe:

1 ,,Serowarstwo'' - Licznerski Jan - 1920 r
[link widoczny dla zalogowanych]
2 ,,Mleczarstwo" - Zakład Kurnicki - Szkoła Domowa Pracy Kobiet w Zakopanem - 1914 r.
[link widoczny dla zalogowanych]
3 ,,Mleczarstwo wyrób masła i serów'' - E. Rigaux - 1901 r
[link widoczny dla zalogowanych]
4 ,,Mleczarstwo krótki podręcznik dla rolników'' - Michał Tadrzyński - 1917 r
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kuchniapalucka dnia Pon 19:45, 08 Maj 2017, w całości zmieniany 7 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kuchniapalucka.fora.pl Strona Główna -> Biblioteka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin